Tusan så tätt!

Frågor om datoranvändning och forumtekniska frågor, som inte har med flyghistoria att göra.

Moderator: Sven-Erik Jönsson

Tusan så tätt!

Inläggav sommarsol » 18 jun 2014, 09:23

Allmän del: Senaste 10 • Bengt Ekbladh 6 inlägg
Data- & forumfrågor: Senaste 11 • Bengt Ekbladh 7 inlägg

Jag avser inte idka personförföljelse, men tycker att det är något
övermaga med den täthetetn av inlägg från en person. Ett filter
skulle enligt min mening underlätta för samtliga inblandade.
Sture Tingwall
P.S. Okej, Sten i Glashus, då jag drog på som tusan med mina historier, men de
efterfrågades och man "ville ha mera". Nu lugnar jag mig ett slag! D.S.
sommarsol
 

Re: Tusan så tätt!

Inläggav ecafrze » 18 jun 2014, 09:37

Problemet är ju inte att Bengt lägger in för många inlägg. Det är ju att vi andra lägger in för få! Vi får skärpa oss över sommaren! :D
Fredrik Zetterberg
ecafrze
 
Inlägg: 162
Blev medlem: 28 jul 2009, 15:34
Ort: Värmdö

Re: Tusan så tätt!

Inläggav sommarsol » 18 jun 2014, 10:35

Hej Fredrik!
Du har rätt så till vida, att Bengt kommer med många inlägg.
Men de är alla av så gott som samma kategori, vilket gör det lite
tröttande för oss andra med andra intressegrunder. Det är det här
problemet(?) som jag hade för mig att vi kunde lösa med mina
"lådor", där t ex Ekbladhska speicaliteter i sin mångfald inte
skrämmer bort intressenter av andra flyghistoriska ämnen.
Dessutom är han mycket mångordig (så där anser väl de
flesta att vi sittre i samma båt han och jag)
Nåväl. Over and out!
Sture Tingwall
sommarsol
 

Re: Tusan så tätt!

Inläggav Lennart A » 18 jun 2014, 11:41

Hej!

Själv tillhör jag den stora skara som följer det som skrivs och bara tar till orda när jag har något att säga. Det är väl mina norrländska gener som spelar in. Jag tycker så här:

- Detta är ett forum för frågor som på något sätt har med flyghistoria att göra. Det är ett vitt begrepp och det finns ingen anledning att stöta bort varken den som intresserar sig för flygplansregistreringar och nummer, eller den som gillar historier, snarare än historia. Det finns plats för alla. Att någon gör många inlägg är väl snarare positivt, speciellt nu när forumet ska livas upp? Gillar man inte en persons inlägg - varför då läsa dem? Vi har alla olika intressen och inget är mer värt än något annat.

- Det som får folk att lämna ett forum är när s k "troll" kommer in och förstör stämningen, eller när onödiga missförstånd uppstår eller skapas och man börjar diskutera varandras beteende, i stället för att hålla sig till forumets ämne. Ibland behövs det ganska litet för att någon ska bli förorättad. Det finns folk som bara är ute efter att hitta något att hugga på. Sådana diskussioner gör att det blir trist stämning.

- Om man vill påpeka något för en viss person kan man med fördel göra det privat, via PM-funktionen. Man bör tänka sig för och fundera på om sådana kommentarer verkligen berör alla på forumet. Det gör de oftast inte.

- Ett forum har normalt upp- och nedgångsperioder. Det kan vara väldigt livaktigt i några år, sedan kommer det en period när det knappast rör sig alls. Det är inget unikt för vårt forum. Själv ser jag Svenskt flyghistoriskt forum som ett forum för utbyte av information om flygets historia. Har jag en fråga som jag tror passar här så lägger jag ut den. Annars skriver jag inget. Ser jag en fråga som jag kan svara på så svarar jag - om jag har tid och tycker att det är värt besväret. Det tar ju tid både att dagligen följa ett forum och ofta ännu längre tid att leta fram ett svar på en fråga och sedan skriva så att det blir begripligt för andra.

- Ett tips till den som skriver på forumet och tycker att gensvaret är magert: Skicka ditt bidrag till vår tidskrift i stället. Den läses av 6 000 personer, plus gratisläsare. Många i föreningen finns överhuvudtaget inte med på forumet och det är så verkligheten ser ut. Man bör alltså inte klaga på att en viss person inte går i svaromål här. Personen i fråga kanske inte finns på forumet överhuvudtaget, eller kanske inte VILL delta i forumet. Det får man respektera.

- Låt inläggen flöda och tänk på att vänlighet vinner i längden.

- Ingen nämnd och ingen glömd.

Hälsar,
Lennart A
Användarvisningsbild
Lennart A
 
Inlägg: 497
Blev medlem: 25 feb 2008, 00:14

Re: Tusan så tätt!

Inläggav sommarsol » 18 jun 2014, 12:15

Är krävs ett förtydligande från min sida.
Jag tycker, att Bengts inlägg är många i min smak och borde få en egen låda, dit likasinnade hittar utan problem.
Jag tycker att mina inlägg är för långa, men uppskattas av en del. Borde få en egen låda, dit likasinnade hittar utan problem.
Tyvärr har jag tydligen uttryckt mig kryptiskt lik Hr Fredin och det får jag och ingen annan stå för. Så varför himla? Måste vi lulla med varann?
Enkelt va? Sture Tingwall
sommarsol
 

Re: Tusan så tätt!

Inläggav Daniel S » 18 jun 2014, 20:02

Vi har ju på hyffsat kort tid gått från 4 eller 5 delforum till dagens 12 öppna. Det borde väl räcka för att alla ska hitta ett lämpligt ställe att publicera inlägg/frågor?

Ytterligare nedbrytning motsvarar väl inte riktigt dagens flöde av nya inlägg? Det är ju inte direkt svårt att hinna gå igenom vad som är nytt. Allt är såklart inte intressant för alla, men gemensamt för dem är väl att de utvecklar forumet? Både Bengt och Sture gör ju en kanoninsats för att öka antalet frågor/inlägg/anekdoter på forumet som blir vad vi gemensamt gör det till.

Det enda som är synd med Bengts inlägg är ju att han ofta får besvara dem själv efter en tids forskande på egen hand :)
Daniel S
 
Inlägg: 83
Blev medlem: 15 nov 2010, 09:57

Re: Tusan så tätt!

Inläggav Lars Sundin » 18 jun 2014, 22:00

Bra skrivet Daniel! Själv tror jag att det finns många som drar sig för att fråga eller skriva en berättelse e d när de ser den svaga responsen andra fått. Det är ju numera inte helt lätt att välja rätt låda heller, det är ju så mycket annat man ska tänka på när man för första gången skriver på ett obekant forum/bloggkommentarfält e d. Jag brukar oftast misslyckas första gången. Ett lätthanterligt gränssnitt (eller vad det heter) behövs alltså. Kanske indexsidans texter bör putsas något. Vi gamlingar förstår (förstod) den men kanske inte nytillkomna.
Användarvisningsbild
Lars Sundin
 
Inlägg: 2911
Blev medlem: 23 feb 2008, 07:17
Ort: Handen


Återgå till Data- och forumfrågor

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst