Svensk sommartid är alltid UTC +2 timmar

Frågor om datoranvändning och forumtekniska frågor, som inte har med flyghistoria att göra.

Moderator: Sven-Erik Jönsson

Svensk sommartid är alltid UTC +2 timmar

Inläggav Arne M » 24 jun 2018, 19:19

I samband med att forumet kraschade när man här om dagen uppgraderade hårdvaran hos webbhotellet ställde jag en fråga om tidsangivelsen i forumet.

Jag hade – trodde jag – fel angiven tid för postningen av mina inlägg efter forumproblemen beroende på ett följdfel hos webbhotellet. Nu visade det sig dock att det blev fel tid angiven bara i min dator eftersom jag inte hade aktiverat inställningen för sommartid. Fel av mig alltså! ;-)

Men nu ser jag att det längst ned till höger i den aktuella forumtråden helt plötsligt står 'Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]' vilket måste vara fel. Tidigare stod enbart 'Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme' och vilket ju är svensk (och Centraleuropeisk) normaltid eller vintertid om man så vill.

Det ska naturligtvis stå så här om man nu vill särskilt markera att det nu är sommartid: 'Alla tidsangivelser är UTC + 2 timmar'. UTC + 1 timme är aldrig Centraleuropeisk (och svensk) sommartid. :-)
Arne M
 
Inlägg: 368
Blev medlem: 26 feb 2008, 15:27

Re: Svensk sommartid är alltid UTC +2 timmar

Inläggav Lars Sundin » 24 jun 2018, 20:25

Tack Arne! Jag hade observerat det felaktiga påståendet, kliat mig i huvudet (har jag missuppfattat något?), men ville inte "bråka"! Upptäckte nyss att jag hade glömt omställningen till sommartid, men tyckt att tidsangivelser i övrigt var OK. Kanske jag brukade gå in manuellt och ändra när det var dags. Måste tänka på det vid min blogg också. Krångligt detta. Men bör avskaffa sommartid, sådana strävanden är på gång.
Användarvisningsbild
Lars Sundin
 
Inlägg: 2911
Blev medlem: 23 feb 2008, 07:17
Ort: Handen

Re: Svensk sommartid är alltid UTC +2 timmar

Inläggav Christer Engdahl » 25 jun 2018, 09:18

De flesta forum klarar i dag av att automatiskt ställa om mellan normaltid och sommartid. Det som kan vara förvillande är serverns placering. Om den finns i USA så ställer de ofta inte om på samma datum som vi i Sverige så under en vecka kan det "halta". Att varje användare själv ska behöva hålla koll och ställa om är lite "stenålder".

Men bör avskaffa sommartid, sådana strävanden är på gång.

Det finns puckon som vill avskaffa normaltiden. Jag hoppas att de inte får sin vilja igenom!
Christer Engdahl
 
Inlägg: 98
Blev medlem: 23 feb 2008, 12:23


Återgå till Data- och forumfrågor

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst